Serra Moresca-complex in Villa Torlonia open voor publiek

We brachten een tijdje geleden reeds een uitgebreide bijdrage over de gerestaureerde Serra Moresca, op het domein Villa Torlonia aan de Via Nomentano in Rome, en de nakende openstelling en herbestemming van deze voormalige exotische serre. Nu is het zover.

Sinds 8 december vorig jaar kan je de gerestaureerde ruimte bezoeken. Oorspronkelijk was de serre bedoeld om exotische en zeldzame planten in onder te brengen.

moresca (2)

In de toekomst zal de Serra en de aangrenzende ruimte dienst doen als evenementenlocatie voor onder meer recepties, tentoonstellingen, thematische beurzen en andere soorten culturele evenementen.

De Serra Moresca, die omstreeks 1839 werd ontworpen door de Venetiaanse architect Giuseppe Jappelli, is na twee restauratiefasen hersteld in zijn oorspronkelijke schoonheid.

De eerste ingreep gebeurde tussen 2007 en 2013 en omvatte het herstel van het gebouw dat toen zeer ernstig vervallen was. De oorspronkelijke structuur en het decoratieve gedeelte werden in ere hesteld.

moresca (4)

In de recent opgeleverde tweede fase gebeurden verdere conserveringsingrepen aan de Serra, waarna het gehele complex als museale en culturele ruimte ingericht en in gebruik kon worden genomen.

De nabijgelegen kunstmatige grot (Nymphae Loci) met zijn prachtig verlichte overblijfselen, watervallen en vijvertjes waar tegenwoordig waterlelies en lotusbloemen weer tot leven komen, is eveneens te bezoeken.

Tickets kosten 4 euro (volle prijs) en kunnen rechtstreeks aan de kassa van de Serra Moresca of aan de kassa van het Casino Nobile van Villa Torlonia worden gekocht. Vooraf tickets online kopen is ook mogelijk.

Musei Villa Torlonia

Serra Moresca

Tickets Serra Moresca

Praktische informatie

Kort filmpje Villa Torlonia

moresca (13)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.