Rome maakt schitterend promotiefilmpje als kandidaatstad voor organisatie Wereldexpo 2030

Rome heeft zich in oktober vorig jaar reeds officieel kandidaat gesteld om in 2030 de Wereldexpo te mogen organiseren.

Minister van Buitenlandse Zaken Luigi Di Maio en Roberto Gualtieri, de burgemeester van Rome, hebben tijdens de algemene vergadering van het Bureau International des Expositions (BIE) die kandidatuur nu ook bekrachtigd.

Vorige week deed een Romeinse delegatie onder leiding van Gualtieri dat ook in het Italiaanse paviljoen in Dubai, waar de wereldtentoonstelling aan zijn laatste weken bezig is.

Rome (41)

Beide politici maakten de selectiecommissie duidelijk waarom Rome alle troeven in handen heeft om een schitterende Wereldtentoonstelling te kunnen organiseren.

Dat gebeurde onder meer met een gloednieuw promotiefilmpje dat in anderhalve minuut de Eeuwige Stad op ongeziene wijze in beeld brengt.

De makers slagen erin om het oude en nieuwe Rome op een snelle maar duidelijke manier te presenteren. Als je dit ziet, begin je gegarandeerd met een brede glimlach aan deze nieuwe week.

castel_sant_angelo

Luigi Di Maio verklaarde namens de regering dat de kandidatuur van Rome wordt gepresenteerd onder het thema ‘Mensen en gebieden: stadsvernieuwing, inclusie en innovatie’.

Burgemeester Gualtieri prees Rome als een unieke stad die duizenden jaren geschiedenis kan tonen. Hij omschreef Rome als een bastion van cultuur en wetenschap dat de ideale plek is voor Expo 2030.

Als locatie voor de bouw van de expo-paviljoenen zou worden gekozen voor de zuidoostelijke buitenwijk Tor Vergata. Daar is een terrein van 210 ha beschikbaar, vlakbij de onvoltooide La Vela van architect Santiago Calatrava.

Vanwege haar geschiedenis, het erfgoed, de roeping tot inclusie en haar link met cultuur en wetenschap, is Rome de ideale plek om de volgende Universele Wereldtentoonstelling te organiseren. Wij zijn klaar voor deze spannende uitdaging, aldus nog Gualtieri.

rome_view1

Rome moet het in de strijd om Expo 2030 te mogen organiseren, opnemen tegen de vier resterende kandidaten. Dat zijn Busan (Zuid-Korea), Odessa (Oekraïne) en Riyad (Saoedi-Arabië).

Ook Moskou (Rusland) zat nog in de competitie, maar gezien de recente gebeurtenissen wordt het wel heel onwaarschijnlijk dat dit land nog een kans maakt.

De BIE zal in de loop van dit jaar alle steden bezoeken en vervolgens alle criteria nog eens zorgvuldig vergelijken. De definitief gekozen stad wordt in de loop van 2023 bekendgemaakt.

Zeven jaar geleden mocht Italië ook al de (in principe vijfjaarlijkse) Universele Wereldtentoonstelling organiseren. Expo 2015 vond toen plaats in Milaan.

Bekijk hier het fraaie promofilmpje van Rome voor Expo 2030

Bekijk hier het promofilmpje met burgemeester Gualtieri

Presentatiefilmpje logo Expo 2030 Roma

logo expo 2030

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.