Rome gaat zich opnieuw promoten in het buitenland

Vele jaren is het amper nodig geweest om Rome te promoten als bestemming voor een fijne citytrip. Nu, na twee donkere coronajaren die het toerisme op de rand van de afgrond brachten, gaat dat veranderen.

Omdat de toeristische sector nauwelijks op gang komt en het aantal boekingen van overnachtingen in de hotels ondermaats blijft, gaat het stadsbestuur weer geld investeren om het toerisme aan te wakkeren en nieuw leven in te blazen.

Zo zal Rome weer deelnemen aan de grootste toeristische beurzen en andere soortgelijke evenementen in binnen- en buitenland. Daar horen alvast enkele belangrijke bij, waaronder Frankfurt, Tokio, Las Vegas, Rimini, Londen en Cannes.

rome_algemeen (1)

Om het ‘merk’ Rome beter te promoten, zal ook intens worden samengewerkt met de regio Lazio en het Agenzia Nazionale del Turismo (Enit).

Het stadsbestuur keurde ook de lancering goed van een Modedag in Rome. De Mode- en Toerismecommissie had aangedrongen op zo’n initiatief waarmee Rome de grote modehuizen weer naar de stad wil halen.

Het weinige dat al over deze Dag van de Mode bekend raakte, is dat er in Rome onder meer een grote modeshow zal worden georganiseerd waarbij de Via dei Fori Imperiali zal fungeren als reusachtige catwalk.

toerisme_rome (7)

Rome gaat ook samenwerken met de privésector. Zo werd een overeenkomst getekend met het pretpark Cinecittà World (niet te verwarren met de bijna gelijknamige filmstudio’s).

Eén van de voorstellen die daarbij circuleren is dat wie een ticket van een Romeins stadsmuseum kan tonen, gratis toegang krijgt tot het pretpark.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.