Zondag marathon in Rome

Toeristen en inwoners moeten er rekening mee houden dat een aanzienlijk deel van het historische centrum op zondag 27 maart verkeersvrij en minder toegankelijk zal zijn.

Morgen wordt de beroemde marathon van Rome gelopen, een wedstrijd van 42 km die begint en eindigt in de buurt van het Colosseum. De deelnemers lopen onderweg voorbij meer dan dertig belangrijke bezienswaardigheden.

Burgemeester Gualtieri noemt de marathon van Rome de mooiste ter wereld. Geen enkele andere stad kan volgens hem zo’n buitengewone route aanbieden.

De Maratona di Roma 2022 vindt dit jaar voor de 27ste keer plaats en kreeg als thema ‘Veni Run Vici’ en wordt opgedragen aan vrede in Oekraïne.

marathon1

Het evenement, waarvoor meer dan tienduizend mensen hebben ingeschreven en die allemaal hun supporters en publiek meebrengen, zorgt steevast voor enige chaos en grote verkeershinder omdat een aanzienlijk stuk van de binnenstad wordt afgesloten voor alle auto- en busverkeer.

Anderzijds is het – vooral op zondagvoormiddag – dan ook weer bijzonder stil en rustig in de stad.

Ongeveer de helft van de deelnemers zijn niet-Italianen, afkomstig uit ongeveer honderd verschillende landen. Frankrijk is het best vertegenwoordigd, met ongeveer duizend lopers, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, Spanje en de Verenigde Staten.

De tijdslimiet voor het overschrijden van de finishlijn is zeven uur en iedereen die er niet in slaagt om binnen drie en een half uur de helft van de marathon af te leggen, moet opgeven. Wie volhoudt, wordt echter beloond met een medaille, een goodiebag en een foliewikkel om warm te blijven.

marathon2

De beroemde Romeinse marathon, die wereldwijd hoog aangeschreven staat, begint en eindigt aan het Colosseum. Het circuit brengt de lopers langs de meest fraaie plekjes van de binnenstad en de onmiddellijke omgeving.

De televisiebeelden van de wedstrijd zorgen steevast voor een geweldige promotie van het monumentale Rome. Ook voor de lopers moet het erg aangenaam zijn in zo’n mooi kader je sportieve ding te kunnen doen.

Naast het hoofdevenement is er ook de niet-competitieve Stracittadina 5 km funrun in de omgeving van het Circus Maximus en de liefdadigheidswedstrijd Run4Rome.

www.runromethemarathon.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.