Italië legt airco en verwarming aan banden

Italië voert een maatregel in die openbare kantoren deze zomer verbiedt om hun airconditioning lager dan 25 graden Celsius te zetten. In de winter zullen verwarmingssystemen in openbare gebouwen gelimiteerd worden tot 19 graden Celcius.

De maatregel gaat in op 1 mei en blijft van kracht tot eind maart 2023. Hij zal vooral gevolgen hebben voor ministeries, stads- en gemeentebesturen, maar ook voor scholen. Ziekenhuizen, zorgcentra, bejaardentehuizen en particuliere woningen blijven voorlopig buiten schot.

airco

Instanties die de maatregel niet naleven zullen boetes kunnen krijgen van 500 tot 3.000 euro. Het is niet duidelijk hoe de regering zal controleren of de openbare gebouwen de nieuwe maatregel naleven.

De regering-Draghi probeert met de maatregel energie te besparen en is momenteel onder meer in Afrika op zoek naar alternatieve leveranciers voor Russisch gas. De premier zelf is niet mee op reis. Draghi is positief getest op Covid-19 en zit een aantal dagen in quarantaine.

In Italië hebben één op de twee gezinnen een aircosysteem in huis. In een stedelijke omgeving zoals Rome ligt dat aantal vermoedelijk nog veel hoger..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.