Vaticaan richt stichting op voor gastverblijven Romebedevaarders

Paus Franciscus heeft een decreet gepubliceerd voor de oprichting van een stichting voor de exploitatie van door de kerk beheerde bedevaarderspensions in Rome. Daarmee worden een aantal stichtingen samengevoegd tot één entiteit. Dat schrijft KerkNet.

Het gaat om de stichtingen Domus Sanctae Marthae (voor gepensioneerde diplomatieke medewerkers van de Heilige Stoel), Domus Romana Sacerdotalis (voor gepensioneerde Vaticaanse diplomaten en priesters), Domus Internationalis Paulus VI (die werd opgericht door paus Johannes Paulus II) en de in 2008 door paus Benedictus XVI opgerichte stichting Casa San Benedetto.

vatican_city

Volgens het Vaticaan is de ingreep een onderdeel van de hervormingen van paus Franciscus en moet die ertoe bijdragen dat de werking van de gastenverblijven voor de pelgrims – in het bijzonder in het vooruitzicht van het Heilig Jaar 2025 – wordt vereenvoudigd en gestroomlijnd.

De nieuwe stichting wordt opgericht als een openbare canonieke juridische entiteit met maatschappelijke zetel in Vaticaanstad. De doelstellingen zijn in wezen dezelfde als die van de al bestaande stichtingen. De gezamenlijke activa zullen beheerd worden door het Vaticaanse vermogensbeheerbedrijf APSA.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.