Maniak rijdt met Maserati de Spaanse Trappen af

De politie van Rome spoort de maniak op die met een Maserati de Spaanse Trappen is afgereden. Daarbij werden verschillende treden van de wereldberoemde trappenpartij beschadigd. Het is niet bekend hoe de auto eraan toe was en waarom de (dronken?) bestuurder de trappen af reed.

De automobilist is nadien weggevlucht, maar wordt opgespoord door de politie van Rome. Het stedelijke camerasysteem is ingezet om route van de dader te reconstrueren. Naast de bestuurder zou een vrouwelijke passagier hebben gezeten.

spaanse_trappen_beschadiging

De autobestuurder mag zich aan een zware boete verwachten en zal bovendien de rekening van de reparatie van de trappenpartij mogen betalen. De politie verspreidde een foto van de beschadiging.

Zes jaar geleden werd het monument nog volledig gerestaureerd. Die ingreep kostte toen 1,5 miljoen euro, een bedrag dat werd betaald door het modehuis Bulgari.

Het is niet de eerste keer dat een automobilist de Spaanse Trappen afrijdt. Vier jaar geleden werd een dronken chauffeur gearresteerd omdat hij met zijn Peugeot 206 van de barokke trap was gereden. De man was na een avondje uit op weg naar huis en wilde naar verluidt een kortere weg nemen.

spaansetrappen

Toevallig vonden de voorbije week op diverse plaatsen in het stadscentrum opnamen plaats voor de actiefilm Fast and Furious 10 of Fast X, zoals de officiële titel luidt.

Daarbij werden verschillende delen van het centrum meermaals afgesloten voor het publiek. Ook in de omgeving van Piazza di Spagna werd gefilmd. De film met Vin Diesel zou op 19 mei 2023 in de bioscopen komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.