Snelle treinverbindingen tussen Fiumicino en Italiaanse steden op komst

De luchthaven in Fiumicino Rome (officiële naam: Leonardo da Vinci), gaat hogesnelheidstreinverbindingen ontwikkelen met een aantal Italiaanse steden.

Een direct gevolg is dat passagiers in de toekomst hun bagage al zullen kunnen inchecken in de belangrijkste treinstations van Italië vooraleer ze aan boord gaan van hun vlucht in Rome.

De Italiaanse staatsspoorwegen (Ferrovie dello Stato Italiane) en AdR (Aeroporti di Roma), de beheerder van de luchthaven van Rome, hebben recent een overeenkomst getekend om in de toekomst trein- en vliegreizen te combineren voor passagiers die via de luchthaven in Fiumicino vliegen.

hst_fiumicino

De ambitieuze plannen omvatten ook rechtstreekse hogesnelheidstreindiensten tussen de luchthaven van Rome en een aantal steden, waaronder Napels, Firenze, Bologna en Pisa.

Een dergelijke combinatie zou ook betekenen dat vertrekkende reizigers Fiumicino met de trein zouden kunnen bereiken zonder dat ze eerst het Termini-station in Rome moeten aandoen.

De overeenkomst tussen Ferrovie dello Stato Italiane en Aeroporti di Roma omvat ook plannen om vliegtuigpassagiers in staat te stellen zichzelf en hun bagage reeds in te checken in de treinstations die verbonden zijn met Fiumicino.

Het treinstation van de luchthaven zal bovendien de bestaande drie sporen uitbreiden tot vijf. Er komt in principe ook een nieuwe hogesnelheidsverbinding met de haven in Civitavechia.

Het akkoord werd ondertekend door Nicola Zingaretti (regio Lazio), Pierluigi Di Palma (ENAC), Luigi Ferrari’s (CEO Spoorwegen), Claudio De Vincenti (voorzitter AdR), Marco Troncone (CEO AdR) en Roberto Gualtieri, de burgemeester van Rome.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.