Nieuwe busdienst verbindt Brussels Airport met elf steden in België en Nederland

De luchthaven Brussels Airport verwelkomt Flibco als nieuwe mobiliteitspartner. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in luchthavenvervoer, zal in de toekomst met shuttlebussen de Belgische luchthaven rechtstreeks verbinden met Brugge, Gent, Antwerpen, Luik, Breda, Eindhoven en Maastricht.

Ook de stad Rijsel (Lille) in Frankrijk wordt bediend. Het shuttlebusaanbod wordt aangevuld met een innovatieve Door2Gate-oplossing die ook Leuven, Namen en Brussel omvat.

Op 23 juni worden de eerste twee nieuwe buslijnen gelanceerd. Dat zijn een verbinding tussen Brussels Airport en Brugge, met een halte in Gent, en een verbinding met Rijsel (Lille) in Frankrijk.

Beide lijnen zullen ongeveer om het anderhalf uur vertrekken, met een startprijs van 4,99 euro per persoon. Die introductieprijs blijft behouden tot eind juli. De verbindingen met de andere steden zullen in oktober starten.

flibcobus

De shuttlebussen van Flibco vormen een belangrijke uitbreiding van het vervoersaanbod op de luchthaven en bieden reizigers van en naar deze steden dertien keer per dag een rechtstreekse verbinding met de luchthaven, al vanaf 4 uur ’s ochtends tot 23.45 uur ‘s avonds, in overeenstemming met het vluchtschema van de luchthaven.

De start van Flibco op Brussels Airport omvat ook de Door2Gate-service, die de stad Brussel en haar omgeving, en ook de steden Namen en Leuven, met de luchthaven zal verbinden.

Door2Gate is een gedeelde mobiliteitsoplossing om de luchthaven te bereiken vanaf je woning, kantoor of hotel, met prijzen vanaf 24,99 euro per persoon.

Het systeem, dat op een complex algoritme gebaseerd is, lokaliseert alle reizigers die op een gelijkaardig tijdstip naar de luchthaven willen en berekent de beste route op basis van de verkeersomstandigheden, om de kostprijs, uitstoot en ook de congestie op de wegen te beperken.

Tickets voor de shuttlebussen en Door2Gate kunnen vanaf vandaag geboekt worden op www.flibco.com of via de Flibco-app. De halte voor de shuttlebussen op Brussels Airport bevindt zich op parking P16. Pijlen bij de uitgang op niveau 0 van de luchthaven tonen de weg naar de bussen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.