Onderscheiding voor bezieler Mapping the Via Appia

Emeritus hoogleraar Eric Moormann is voor zijn archeologiche werk benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Dat is een Nederlandse koninklijke onderscheiding die ieder jaar te beurt valt aan ongeveer 4.500 burgers die zich bijzonder of uitzonderlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse samenleving.

Eric Moormann is vooral bekend als één van de mensen achter het project Mapping the Via Appia. Dankzij een virtuele driedimensionale reconstructie is te zien hoe de beroemde Romeinse weg, die van Rome tot Brindisi loopt, er destijds heeft uitgezien.

appiapompeius(3)

Hoogleraar Moormann krijgt zijn onderscheiding omdat hij wetenschappelijk onderzoek naar de oudheid combineert met de actualiteit.

Hij verstaat de kunst om geschiedenis levend te maken en een grote groep in de samenleving aan te spreken en enthousiast te maken. Vanuit heel Europa wordt regelmatig een beroep gedaan op zijn expertise.

Na zijn promotie in Nijmegen werkte Moormann tot 2006 als universitair docent klassieke archeologie bij de Universiteit van Amsterdam. Van 2002 tot zijn emeritaat in 2021 was hij als hoogleraar verbonden aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

http://mappingtheviaappia.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.