Even terreuralarm in Vaticaanstad / UPDATE

In Vaticaanstad werd even het terreuralarm geactiveerd nadat een auto doorheen een controlepost vlakbij het Sint-Pietersplein was gereden. De Zwitserse Garde sluit in zo’n geval onmiddellijk de toegangspoorten van de ministaat.

De automobilist stopte niet, waarna een korte achtervolging plaatsvond, waarbij op de banden van het voertuig werd geschoten.

De achtervolging vond plaats in een omgeving waar zich vrijwel altijd heel wat toeristen bevinden.

Onmiddellijk nadat de auto tot stilstand kwam, werd de bestuurder overmeesterd met een taserpistool. Wat de 39-jarige man bezielde en of hij onder invloed was, is nog niet duidelijk.

vaticansite

Los van deze gebeurtenis, heeft de politie van Rome nu ook een 37-jarige Egyptenaar gearresteerd, van wie wordt vermoed dat hij lid is van de terreurgroep Islamitische Staat (IS).

De man ontpopte zich de voorbije twee jaar op  het internet als virtuele strijder en verspreidde propagandamateriaal. Hij gaf ook tips voor het maken van explosieven.

De Egyptenaar werd door de veiligheidsdiensten in de gaten gehouden en werd de voorbije weken verschillende keren gesignaleerd in de toeristische zone rond het Vaticaan. De man werd nu preventief gearresteerd. Het is nog niet bekend of er een verband is tussen de beide opgepakte mannen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.