Stakingen aangekondigd bij Ryanair

Het boordpersoneel en de piloten van Ryanair in Italië leggen op zondag 17 juli het werk neer. De vakbondsactie is al de derde in een maand tijd.

De Belgische piloten van Ryanair kondigen eveneens een nieuwe staking aan op 23 en 24 juli. Dat weekend staken ook de Franse piloten van Ryanair. Ook elders in Europa zijn er de komende dagen acties gepland door Ryanair-personeel.

Er wordt geprotesteerd tegen de arbeidsvoorwaarden en -contracten van de luchtvaartmaatschappij. De onvrede is groot omdat de directie niet ingaat op de vragen van het personeel.

ryanair

De staking krijgt zware kritiek van Italiaanse consumentenverenigingen. Het is geen probleem dat werknemers opkomen voor hun rechten, maar het is onaanvaardbaar om in het volle zomerseizoen vliegtuigreizen onmogelijk te maken zodat reizigers niet op hun vakantiebestemmingen geraken. Die zijn andermaal de dupe en verliezen onterecht vakantiedagen en geld, klinkt het bij Assoutenti.

Ook de consumentenrechtenorganisatie Codacons hekelt de onverantwoordelijke staking, waarbij burgers als gijzelaars worden gebruikt tijdens de zomervakantie.

De consumentenverenigingen wijzen ook op de gevolgen voor de toeristische sector die nog lang niet hersteld is van de zware klappen als gevolg van de coronacrisis. Dit kunnen we echt wel missen, klinkt het.

De Italiaanse burgerluchtvaartautoriteit ENAC herinnert eraan dat een minimale dienstverlening verplicht is en dat tijdens stakingen vluchten moeten gegarandeerd worden van 7 tot 10 uur en van 18 tot 21 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.