Laatste groet voor bekende wetenschapsjournalist Piero Angela

In Rome is de televisiepresentator, wetenschapsjournalist, schrijver en pianist Piero Angela overleden. Hij werd 93 jaar.

Angela schreef bijna veertig boeken, maakte ruim zestig documentaires en was vele jaren te zien in verschillende televisieprogramma’s waaronder het erg populaire wekelijkse wetenschapsprogramma Superquark.

Piero Angela werkte de jongste jaren in Rome ook mee aan de multimediaprojecten die Paco Lanciano realiseerde op verschillende archeologische sites zoals de Domus Romane in Palazzo Valentini of La scatola archeologica op de Aventijn,

piero_angela

Piero Angela werkte ook mee aan het initiatief Welcome to Rome, de licht- en geluidsshow Luci su Adriano aan de Tempel van Hadrianus op Piazza di Pietra en de avondlijke shows Viaggio nei Fiori die van april tot november op het Forum van Julius Caesar en het Forum van Augustus worden opgevoerd.

In de Sala della Protomoteca in het Capitool wordt vandaag een rouwkamer ingericht waar het publiek van 11.30 tot 19 uur een laatste groet kan brengen. De belangstelling is overweldigend en mensen staan uren aan te schuiven.

piero_angela2

President Sergio Mattarella, burgemeester Roberto Gualtieri en minister van Cultuur Dario Franceschini brachten hulde aan Piero Angela, die reeds in 1952 begon te werken voor de staatsomroep RAI.

Eerst was hij radioverslaggever en buitenlandcorrespondent, daarna maakte hij naam als presentator van veelgeprezen documentaires die zich voornamelijk richtten op wetenschap, cultuur en geschiedenis.

piero_angela1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.