Europese Erfgoeddagen op 24 en 25 september in Rome

Duurzaam cultureel erfgoed: een nalatenschap voor de toekomst, is het thema van de jaarlijkse Europese Erfgoeddagen die vandaag 24 en morgen 25 september worden georganiseerd.

Rome sluit zich daarbij aan met een programma vol activiteiten die archeologische vindplaatsen combineren met een aantal bekende en minder bekende musea.

erfgoeddagen2
Zoals altijd zijn er naast de gebruikelijke en meer bekende ronndleidingen ook unieke dingen te beleven, waarbij je plekken bezoek die in gewone omstandigheden niet of zeer zelden toegankelijk zijn.

Zo is er een bezoek mogelijk aan de Porta del Popolo. Na een korte topografische en historische inleiding buiten het poortgebouw, wordt het bezoek voortgezet in het monument zelf.

Bezoekers krijgen de kans om naar het panoramische terras te klimmen en van daaruit te genieten van het fantastische en unieke uitzicht op Piazza del Popolo, de Tridente (de Via del Babuino, de Via del Corso en de Via di Ripetta) en, aan de andere zijde, de Via Flaminia.

Zo zijn er nog wel andere leuke en vrij unieke plekken te bezoeken, die je laten afdwalen van de reeds lang gebaande toeristische paden.

De volledige programmalijst en de praktische informatie vind je op deze pagina:

https://tinyurl.com/bdfa6scw

erfgoeddagen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.