Grote hinder verwacht op Brussels Airport op 9 november

Vliegtuigpassagiers krijgen op woensdag 9 november nog maar eens af te rekenen met hinder. Door een nationale staking van de vakbonden worden die dag ook op Brussels Airport veel problemen verwacht.

De luchthaven annuleert nu al preventief ongeveer veertig procent van alle geplande vluchten om chaos en vertragingen zoveel mogelijk te vermijden. Hoeveel reizigers hun vlucht geschrapt zien, is onbekend.

vliegtuig1

De operationele teams van Brussels Airport coördineren dit momenteel met alle partners en de luchtvaartmaatschappijen passen hun vluchtschema aan. De luchtvaartmaatschappijen op hun beurt bekijken of nog andere maatregelen nodig zijn.

Wie wel kan afreizen, wordt gevraagd om alleen handbagage mee te nemen, want ook bij de bagage-afhandeling worden problemen verwacht.

Daarnaast moeten reizigers ook rekening houden met mogelijke hinder op het openbaar vervoer. Bij de spoorwegen wordt in principe al vanaf dinsdagavond 22 uur het werk neergelegd. Daardoor dreigen ook de shuttles van en naar de luchthaven stil te vallen.

De uitbater van de luchthaven van Charleroi verwacht dat de luchthaven moeilijk te bereiken zal zijn en dat de activiteiten zullen worden verstoord.

Waarschijnlijk zullen sommige vluchten ook worden verplaatst, om chaotische situaties te voorkomen, luidt het.

Reizigers wordt gevraagd om de website van de luchthaven in de gaten te houden, waar een update zal worden gegeven van de vluchten.

Wie op 9 november moet afreizen, wordt gevraagd om minstens drie uur voor hun vlucht op de luchthaven te zijn en enkel handbagage mee te nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.