Rome pakt uit met een nieuw visueel evenement in de botanische tuin

Voor de eerste keer wordt in Italië het evenement Incanto di Luci georganiseerd, een visueel traject met lichtinstallaties en sfeermuziek.

Het evenement vindt al verschillende jaren plaats in diverse Europese steden. Nu is dus ook Rome aan de beurt en als locatie werd gekozen voor de Orto Botanico, de botanische tuin van de stad aan de Largo Cristina di Svezia. De visuele opstelling met het lichtspektakel is te zien tot 8 januari.

Het spectaculaire verlichte parcours strekt zich uit over een afstand van ongeveer 1,5 km en voert je langs een aantal mooie plekjes van de botanische tuin.

incantodiluci (1)

Wie die ooit al eens bezocht, treft nu echter een totaal andere wereld aan. Het lichtspektakel en de kleuren zorgen voor een volledig andere beleving. De organisatoren noemen het een magische en feestelijke reis van de aarde naar de lucht.

Incanto di Luci heeft veel aandacht besteed aan de impact op het milieu. Het installatieproces van de verlichting werd uitgevoerd in nauwe samenwerking met de beheerders van de Orto Botanico om de bescherming van de planten en dieren in het wild te waarborgen.

incantodiluci (5)

Omdat je van wandelen honger krijgt, zijn er ter plaatse ook enkele foodtrucks beschikbaar waar je terecht kan voor een hapje of een drankje.

Incanto di Luci is te bezoeken van woensdag tot en met zondag van 17.30 tot 23 uur, met de laatste toegang om 21.30 uur.

Op 26 en 27 december en 2 en 3 januari zijn er speciale openingen. Gesloten op 24 en 25 december. Tickets zijn enkel online te koop. Alle verdere informatie vind je op de website.

Incanto di luci
Orto Botanico
Largo Cristina di Svezia 24, Rome
https://www.incantodiluci.it/

Download hier de wandelroute

incantodiluci (4)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.