Giro d’Italia arriveert volgend jaar in Rome

De aankomst van de Giro d’Italia of de Ronde van Italië, de belangrijkste nationale wielerkoers en één van de meest prestigieuze ter wereld, vindt volgend jaar plaats in Rome.

Na een zwaar parcours van een drietal weken en een afgelegde afstand van bijna 3.500 km, arriveren de renners op zondag 28 mei in de Eeuwige Stad. De finishlijn wordt ter hoogte van de keizerlijke fora getrokken.

Op 7 augustus 1908 werd in de krant La Gazzetta dello Sport de eerste Ronde van Italië aangekondigd. In navolging van een autorace door heel Italië, die werd georganiseerd door concurrent Corriere della Sera, presenteerde de krant toen de Italiaanse tegenhanger van de Ronde van Frankrijk.

giroditalia

Sindsdien wordt de Giro door de krant georganiseerd en is ze nog altijd de belangrijkste sponsor. Aan deze krant, de oudste sportkrant ter wereld, dankt de wielerronde ook de roze kleur van de leiderstrui.

Dit was tijdens de oprichting van de Ronde en nu nog altijd, de kleur van het papier waarop de krant wordt gedrukt.

Het is de vijfde keer in de meer dan honderdjarige geschiedenis van de Giro dat Rome de gaststad is voor de finale van het evenement.

De koers werd voor het eerst gereden in 1909 en wordt sindsdien ieder jaar – uitgezonderd tijdens de jaren van de twee Wereldoorlogen – gehouden. Ze wordt elk jaar gevolgd door tal van zenders overal ter wereld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.