Italië voert opnieuw verplichte coronatest in voor reizigers uit China

De Italiaanse overheid heeft beslist om bij alle reizigers die uit China komen een verplichte coronatest af te nemen.

De maatregel wordt genomen omdat momenteel zowat de helft van de reizigers die vanuit China in Italië arriveren, positief testen op het Covid-19-virus.

Dat werd vastgesteld op de luchthaven in Milaan, na een steekproef op twee vluchten vanuit China, waarbij respectievelijk 38 en 52 procent van de inzittenden positief bleken te zijn.

Italië zal alle positieve resultaten ook analyseren om na te gaan of zich intussen eventuele nieuwe virusvarianten hebben ontwikkeld.

Ook andere landen nemen maatregelen voor Chinese reizigers of overwegen die eerstdaags in te voeren. België hoort daar voorlopig niet bij.

china_covid

Wel wordt in afwachting van Europese richtlijnen advies gevraagd van de Risk Assessment Group (RAG). Donderdag vergadert ook het Health Security Committee op Europees niveau.

Na het loslaten van hun zero-covidbeleid, kampt China momenteel met een enorme besmettingsgolf door het coronavirus.

Bovendien wil de Chinese overheid vanaf 8 januari alle reisbeperkingen naar het buitenland opheffen, al blijft het de vraag of het zover komt.

Volgens verschillende studies, afkomstig van het Chinese Center for Disease Control, de Fudan University, het Britse onderzoeksbedrijf Airfinity en het Amerikaanse Institute of Health Metrics and Evaluation, zouden in China de komende maanden tot 2 miljoen mensen kunnen sterven aan de gevolgen van het coronavirus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.