Twee weekends op rij staking bij Ryanair

Het blijft rommelen in de Belgische luchtvaartsector. Na grote stakingsacties waarbij op 9 november en 16 december grote hinder werd veroorzaakt op Brussels Airport, legt nu het cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Ryanair de komende twee weekends het werk neer. Eerder dit jaar werd ook al meermaals actie gevoerd.

De komende dagen gebeurt dat van vrijdag 30 december tot en met zondag 1 januari. Op de luchthaven van Charleroi, door Ryanair Brussels South geheten, worden in die periode 128 vluchten geschrapt. Daardoor worden ruim 20.000 passagiers getroffen. Ook in het weekend van 7 en 8 januari wordt er gestaakt.

ryanair

De in België gestationeerde stewards en stewardessen van Ryanair leggen het werk neer omdat ze volgens hen het wettelijke minimumloon in België niet betaald krijgen.

Op Brussels Airport in Zaventem zou er ditmaal geen hinder zijn bij vluchten van Ryanair. De Ierse maatschappij heeft er sinds eind oktober geen vliegtuigen meer gestationeerd, maar verzorgt nog wel vluchten vanuit Brussel.

Het is nog niet zeker of Ryanair in het voorjaar opnieuw een vaste uitvalsbasis met vliegtuigen en bijhorend personeel zal openen op Zaventem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.