Rome verbiedt alle particulier vuurwerk tijdens nieuwjaarsperiode

Roberto Gualtieri, de burgemeester van Rome, verbiedt met een nieuwe verordening het gebruik van vuurwerk, knalbommetjes en ander explosief materiaal van 31 december 2022 tot en met 6 januari 2023.

Het verbod geldt voor heel Rome, maar is niet nieuw. Het is al enkele jaren verboden om in de nieuwjaarsperiode zelf vuurwerk af te steken in Rome.

Heel wat mensen trekken zich van dat verbod echter niets aan. De burgemeester wil nu strenger optreden. Overtreders riskeren boetes tot 500 euro.

Gualtieri zegt dat het verbod werd ingevoerd voor de veiligheid van mensen, vooral kinderen, en om negatieve effecten op huisdieren en schade aan het archeologisch erfgoed van de stad te voorkomen.

vuurwerk

De wetgeving voorziet momenteel geen mogelijkheid om de verkoop van pyrotechnisch materiaal te beperken of te verbieden. Volgens Gualtieri is de enige andere mogelijkheid daarom het gebruik ervan tijdelijk te verbieden.

De stad Rome organiseert zelf een officiële vuurwerkshow boven het Circus Maximus. Dat maakt deel uit van het evenement Rome Restarts 2023 waar het publiek vanavond kan genieten van een aantal gratis concerten. Het muziekfestival wordt afgesloten met een DJ-set tot in de vroege uurtjes.

Oorspronkelijk zou het concert plaatsvinden op de Via dei Fori Imperiali, met het Colosseum als achtergronddecor, maar omdat er minstens 50.000 mensen worden verwacht, is het evenement op de valreep verplaatst naar het Circus Maximus.

vuurwerk1

Eén reactie to “Rome verbiedt alle particulier vuurwerk tijdens nieuwjaarsperiode”

  1. LEO DE BRABANDERE Says:

    Als de goede man vuurwerk verbiedt, dan zou hij dit best ook toepassen op hem als organisator.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.