Duizenden kandidaten voor 77 vacatures in Romeinse musea en bibliotheken

Rome werft 77 medewerkers aan voor de stedelijke musea en de bibliotheken. Het gaat om deeltijdse jobs. Voor de musea worden 67 mensen gezocht, voor de bibliotheken 10.

Een tweetal weken vóór de deadline waarop de sollicitaties moeten ingediend zijn, ontving het stedelijke cultuurbedrijf Zètema Progetto Cultura reeds 12.000 kandidaturen. De verwachting is dat dit aantal zal stijgen tot minstens 15.000.

Rome hanteert sinds 2015 een personeelsstop. Het is dus acht jaar geleden dat mensen nog een kans kregen om een plekje als zaalmedewerker in de stadsmusea of aan de balie van stadsbibliotheken te verwerven.

museum_capitolino

Kandidaten moeten minstens in het bezit zijn van een beroeps- of middelbare schooldiploma. Je moet ook het Italiaanse staatsburgerschap of het staatsburgerschap van een andere lidstaat van de Europese Unie hebben.

Aanmelden kan tot 31 januari door de procedure te volgen op deze pagina die ook alle details bevat. De selectie, uitgevoerd door een speciale commissie, vindt plaats door middel van een schriftelijk examen, de evaluatie van de onderwijskwalificaties en beroepservaringen en een sollicitatiegesprek.

De sollicitanten die door de selectie geraken, kunnen rekenen op een contract van onbepaalde duur onder de collectieve arbeidsovereenkomst Federculture CCNL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.