Romeinse politieagenten zoeken tal van uitvluchten om geen straatdienst te moeten doen

Het korps van de lokale politie in Rome telt ongeveer zesduizend agenten. Duizend daarvan beschikken over een doktersbriefje waarin staat dat ze ongeschikt zijn om op straat te patrouilleren of ’s nachts te werken. Daardoor vallen ze terug op binnendienst en administratief kantoorwerk.

De ene uitvlucht is al wat creatiever dan de andere, zo kon de krant La Repubblica achterhalen. Sommigen beweren dat ze slechts een beperkt aantal minuten kunnen rechtstaan. Anderen zeggen dat ze geen politiepet kunnen verdragen omdat ze kaal zijn.

Er zijn ook agenten met te weinig longinhoud om op een fluitje te kunnen blazen. Enkele politiemensen zeggen vlakaf dat ze allergisch zijn voor het uniform. Dat wordt allemaal gestaafd door medische attesten.

polizia2

Romeinen beweren al jaren dat er te weinig politie op straat is en dat lijkt nu bevestigd te worden. Het gebrek aan politiecontrole vertaalt zich ook in het zeer grote aantal verkeersongevallen. In Rome vielen vorig jaar ongeveer 150 doden in het verkeer.

De vorige burgemeester Virginia Raggi vond in 2017 al dat er snel agenten moesten bijkomen, maar Rome zat toen zoals steeds krap bij kas. Uiteindelijk kreeg de stad financiële steun van de regering voor de aanwerving van 500 agenten.

De respons was een groot succes. Meer dan 38.000 kandidaten kwamen zich aanmelden. Maar slechts 161 van hen slaagden in de toelatingsproef.

Burgemeester Gualtieri verklaarde in een reactie dat Rome de komende jaren 1.500 nieuwe agenten in dienst wil nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.