Vaticaan neemt opnieuw deel aan de Biënnale van Venetië

Het Vaticaan neemt dit jaar opnieuw deel aan de tweejaarlijkse internationale Biënnale van Venetië. Dit jaar gaat het om een Architectuurbiënnale die plaatsvindt van 20 mei tot 26 november.

Kardinaal José Tolentino de Mendonça, de prefect van de Dicasterie voor Cultuur en tevens commissaris van het Paviljoen van de Heilige Stoel op de Biënnale, verklaarde dat het Vaticaanse paviljoen wordt opgesteld in de tuin van het benedictijnenklooster op San Giorgio Maggiore, één van de eilanden van Venetië, ten oosten van het eiland Giudecca.

San Giorgio Maggiore

De uitwerking van het paviljoen is toevertrouwd aan de Portugese architect Alvaro Siza (winnaar van verschillende internationale architectuurprijzen, waaronder de belangrijke Pritzker Prize in 1992) en het Italiaanse collectief Studio Albori (Emanuele Almagioni, Giacomo Borella, Francesca Riva) uit Milaan.

Álvaro Siza is in Nederland vooral bekend van de woontorens New Orleans in Rotterdam en de Toren van Siza in Maastricht en van zijn jarenlange bijdrage aan de stadsvernieuwing in Den Haag.

De kardinaal hoopt dat de aanwezigheid van het Vaticaan op één van de belangrijkste internationale kunstmanifestaties op het vlak van architectuur de lokale kerken zal stimuleren om zelf ook deel te nemen aan culturele evenementen en demonstraties op regionaal niveau.

Het Vaticaan nam in 2018 voor het eerst deel aan de Architectuurbiënnale. Toen stonden tien kapellen opgesteld op het San Giorgio Maggiore-eiland.

Eén reactie to “Vaticaan neemt opnieuw deel aan de Biënnale van Venetië”

  1. Wim bosma Says:

    Is dit geen geld voor de vluchtelingen? Weer zo een verspilling
    Waar niemand wat aan heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.