Luchthaven in Fiumicino krijgt vijfsterrenscore van Skytrax

De Romeinse luchthaven Leonardo da Vini, beter bekend als Fiumicino, is alweer in de prijzen gevallen. Ditmaal is ze bekroond met de hoogste score (vijf sterren) van Skytrax, het belangrijkste rating- en beoordelingsbedrijf in de internationale luchthavensector.

De onderscheiding wordt door de in Londen gevestigde internationale organisatie voor luchtvervoer uitgereikt aan de meest kwalitatieve luchthavens ter wereld.

aeroporti_di_roma_skytrax

Met deze award treedt Fiumicino toe tot de zeer kleine groep wereldwijde hubs die dezelfde hoge kwaliteit waarborgen, waaronder Seoul, Singapore, Tokio en Monaco.

Rome is pas de twaalfde luchthaven ter wereld die deze prestigieuze erkenning krijgt. In Europa heeft enkel de luchthaven van München dezelfde vijfsterrenscore.

Skytrax voerde in 2022 diepgaande studies uit naar de terminaldiensten en -faciliteiten van Fiumicino. In het evaluatierapport wordt gewezen op de zeer hoge normen die de Romeinse luchthaven hanteert in de kwaliteit van de dienstverlening aan passagiers en in de activiteiten van het personeel en dit in de verschillende beoordelingscategorieën.

skytrax

Skytrax prijst vooral het zeer brede scala aan upgrades van de klantervaring die Fiumicino de voorbije twee jaar doorvoerde, de technologische innovaties van de luchthaven, de opening van de nieuwe terminal voor Schengen-vluchten, de verbetering van de veiligheid, de nieuwe immigratie-infrastructuur en de sterk vernieuwde mogelijkheden om in de luchthaven te winkelen, iets te eten of te drinken.

De World Airport Awards 2023, ook wel de Oscars van de luchthavensector genoemd, worden op 15 maart uitgereikt tijdens de Passenger Terminal EXPO, een evenement dat van 14 tot 16 maart plaatsvindt in de hallen 1, 2 en 3 van de RAI in Amsterdam.

De gratis te bezoeken Passenger Terminal EXPO is ’s werelds grootste jaarlijkse luchthavenontwerptentoonstelling, met een oppervlakte van meer dan 19.000 m² en ruim 250 exposanten.

Die presenteren de allernieuwste innovaties en oplossingen om de efficiëntie, veiligheid en de passagierservaring voor luchthavens over de hele wereld te verbeteren. Bezoekers kunnen er de allernieuwste producten, diensten en technologieën zien en ervaren.

Meer dan tienduizend verantwoordelijken van luchthavens en luchtvaartmaatschappijen uit 130 landen bespreken tijdens conferenties actuele kwesties en krijgen de kans om zakelijke relaties op wereldschaal aan te gaan.

Skytrax2023

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.