S.P.Q.R.-clublid Robert Bogaerts krijgt opnieuw literaire prijs in Rome

S.P.Q.R.-clublid Robert Bogaerts is met zijn tweede dichtbundel Uno specchio sono opnieuw in de prijzen gevallen.

De jury van de Premio nazionale di poesia, narrativa, fotografia, cortometraggi e pittura Alberoandronico, een Italiaanse wedstijd die voor de zestiende keer werd georganiseerd, koos Robert Bogaerts als laureaat uit meer dan negenhonderd inzendingen.

De nationale prijzen voor poëzie, fictie, fotografie, korte films en schilderkunst worden uitgereikt op woensdag 5 april 2023 om 16 uur in de Sala della Protomoteca op Piazza del Campidoglio in Rome.

alberoandronico

Het evenement is enkel toegankelijk op uitnodiging. De plechtigheid zal worden bijgewoond door talrijke prominenten en bekende persoonlijkheden uit de Italiaanse cultuur- en entertainmentsector.

De prijsuitreiking zal wel live worden gestreamd. Hoe dat gebeurt en hoe je hiervoor kan aanmelden, zal tijdig worden meegedeeld via de website www.alberoandronico.net.

Het werk van Robert Bogaerts zal ook worden opgenomen in een anthologie met het beste werk van de verschillende laureaten. Deze bloemlezing zal ongeveer 500 pagina’s tellen.

robertbogaerts

Robert Bogaerts won in 2017 de Romulusprijs van S.P.Q.R. omdat hij als Vlaming een dichtbundel instuurde voor een Italiaanse poëziewedstrijd in Napels en daarmee de Italianen op hun eigen grondgebied wist te verslaan.

Ook toen werd zijn poëziebundel uit honderden inzendingen gekozen als winnaar. Het was de eerste keer in het 21-jarige bestaan van de wedstrijd dat dit gebeurde. Nu blijkt dat dit dus geen toevalstreffer was.

Eén reactie to “S.P.Q.R.-clublid Robert Bogaerts krijgt opnieuw literaire prijs in Rome”

  1. jacques cochez Says:

    auguri RobertoOOOOO (alla Loren)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.