Morgen nationale staking in Italië

Morgen, woensdag 8 maart, is in heel het land een algemene staking gepland die gevolgen zal hebben voor de dienstverlening in zowel de publieke als de private sector.

De transportdiensten, het openbaar vervoer, de afvalinzameling en het onderwijs zullen naar verwachting de meeste hinder ondervinden.

De nationale staking zal ook gevolgen hebben voor de hogesnelheidsdiensten van Trenitalia, Italo en Trenord, waarbij sommige diensten reeds vanaf dinsdagavond 7 maart zullen worden verstoord.

In Rome treft de staking alle diensten van vervoersmaatschappij ATAC, dus de bussen, metro en trams, evenals de Roma TPL-buslijnen. Er is echter wel een gegarandeerde minimale dienstverlening tot 08.30 uur en van 17 tot 20 uur.

atac

Ook bij de spoorwegen is er een verplichte minimale dienstverlening van 6 tot 9 uur en van 18 tot 21 uur.

De staking zal vermoedelijk ook gevolgen hebben voor de afvalinzameling en de straatreiniging, evenals voor de catering en schoonmaakdiensten in kleuterscholen, scholen, ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen.

De nationale 24-uursstaking, die samenvalt met de Internationale Vrouwendag, komt er volgens de vakbonden om vrouwenrechten te steunen.

Waarom het nodig is om daarvoor het hele land te ontwrichten is niet duidelijk. De actie krijgt kritiek omdat ze een smet zou werpen op en eerder de aandacht zou afleiden van de Vrouwendag.

vrouwendag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.