Binnenplaats Palazzo Massimo wordt overdekt

Recent kon je lezen dat het Museo Nazionale Romano fors gaat uitbreiden. Op de verschillende locaties, zijnde de Crypta Balbi, Palazza Altemps, de Thermen van Diocletianus en Palazzo Massimo zijn grote werken op komst.

De voorbije dagen overliepen we wat er zoal zal veranderen in de Crypta Balbi, de Thermen van Diocletianus en Palazzo Altemps. Vandaag besluiten we met Palazzo Massimo alle Terme.

Bij Palazzo Massimo alle Terme bestaat het hoofdproject van de komende werkzaamheden uit het overdekken van de binnenplaats zodat ook daar een extra ruimte ontstaat om de vele artefacten die nu in de pakhuizen worden bewaard, tentoon te stellen voor het publiek.

palazzo_massimo (3)

De bedoeling is om hier een meeslepende omgeving te creëren waarin het Romeinse Rijk wordt getoond als het centrum van de toenmalige wereld, van de tijd van Augustus tot die van Maxentius, van de eerste tot de vierde eeuw na Chr.

We maken kennis met het leven van de opeenvolgende keizers, de complexiteit van de religie in die periode, de diversiteit van de verschillende cultussen, de veroveringen en hun effecten op de Romeinse economie. Daarbij komen ook het dagelijkse leven en de privéluxe in de adellijke residenties van Rome aan bod.

palazzo_massimo (2)

Op het gelijkvloers worden de belangrijkste documenten over de geschiedenis van het Romeinse Rijk tentoongesteld. De eerste verdieping zal gewijd zijn aan het Romeinse Rijk, de veroveringen, de vele religies die in verschillende delen van het Rijk werden beoefend en vertegenwoordigd, van Egypte tot het Oosten.

Samenvattend zien we hier de grootsheid van Rome, die ook zichtbaar zal worden door de vele exotische materialen, afkomstig uit Azië en Afrika, die hier een multi-sensorische opstelling krijgen. De tweede verdieping wordt gewijd aan de grote Romeinse villa’s in de voorsteden.

palazzo_massimo (4)

De medaille- en muntencollectie zal ook worden heropend. Het aantal tentoongestelde munten, die vandaag lang niet allemaal kunnen worden getoond, zal worden uitgebreid.

Dat gebeurt ook op de andere locaties van het Museo Nazionale Romano, waar in de toekomst dus ook een gedeelte van de enorme munten- en medailleverzameling van het museum zal te zien zijn.

palazzo_massimo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.