Zesde Dag van de Catacombe op 18 maart

In Rome wordt op zaterdag 18 maart voor de zesde keer de Dag van de Catacombe georganiseerd. Geïnteresseerden zullen die dag na reservatie zeven catacombes kunnen bezoeken.

In het najaar volgt het tweede luik van de catacombendag. Dan zullen een aantal catacomben kunnen worden bezocht die anders zelden of nooit toegankelijk zijn voor het publiek.

De zesde Giornata delle Catacombe wordt georganiseerd door de Pontificia Commissione di Archeologia Sacra, de Pauselijke Commissie voor Heilige Archeologie.

De catacomben die je op 18 maart gratis kan bezoeken zijn de San Callisto, de San Sebastiano, Domitilla, Priscilla, Sant’Agnese, de Santi Marcellino en Pietro, en de San Pancrazio. Er worden die dag ook conferenties en kinderworkshops gehouden.

catacombedag (3) - kopie

Traditiegetrouw wordt de Catacombendag afgesloten met een plechtige eucharistieviering, die dit jaar om 18.30 uur zal worden gehouden in de basiliek van San Pancrazio (Piazza San Pancrazio), door kardinaal Gianfranco Ravasi. Na de viering volgt in dezelfde basiliek een concert.

Alle deelnemers aan de Zesde Catacombendag krijgen ook een coupon die geldig is voor twee kaartjes met verlaagde prijs voor een bezoek aan de catacomben van Rome die open zijn voor het publiek. Deze kaartjes zijn te gebruiken tot 31 december 2023.

Alle details zijn te vinden op deze speciale Giornata delle Catacombe-website.

Download hier de brochure van de Dag van de Catacombe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.