Dit jaar vlogen in Rome al 29 bussen in brand

Dat in Rome regelmatig een bus van de openbare vervoermaatschappij ATAC in brand vliegt is ondertussen welbekend.  De kans is zelfs behoorlijk groot dat je er zelf ook al eens eentje zag branden. Gewonden zijn er tot dusver nog niet gevallen. Het lijkt er echter op dat dit jaar een triest record zal worden gevestigd.

Waar in het nabije verleden het gemiddelde aantal brandende bussen beperkt bleef tot een tiental per jaar, is gisteren het 29ste voertuig in brand gevlogen. Sinds 1 januari 2019 welteverstaan. Andermaal gelukkig zonder gewonden of erger. Het was de derde bus in drie dagen die in Rome in vlammen opging.

Vele bussen zijn compleet verouderd en verkeren in slechte staat. Zowat de helft van de hele ATAC-vloot staat in het onderhoudsdepot voor herstellingen. Sommige voertuigen wachten op wisselstukken die nooit zullen arriveren omdat ze niet meer verkrijgbaar zijn. Regelmatig vallen bussen tijdens de rit gewoon stil. Of vliegen ze in brand.

Gisteren was het nog eens prijs op lijn 708 in de Via Vinicio Cortese in de zuid-zuidwestelijke buitenwijken van Rome. De bestuurder had net de laatste passagier afgezet. 16 van de 29 voertuigen die sinds begin dit jaar in brand vlogen zijn door het vuur of de bluswerken zo fel beschadigd dat ze onherstelbaar zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.