Brussels Airport kijkt hoopvol naar de komende zomermaanden

Ondanks het feit dat de virusellende nog lang niet voorbij is en de luchthaven zich op een dramatisch dieptepunt bevindt voor wat betreft het aantal vertrekkende passagiers, kijkt Brussels Airport vol hoop naar de komende zomer. Dat verklaarde CEO Arnaud Feist vandaag op een persconferentie.

De actuele Covid-veiligheidsmaatregelen op de luchthaven blijven onverminderd gelden. Samen met de testverplichting die voor bijna alle bestemmingen geldt, blijven mondmaskers altijd en overal op het grondgebied van de luchthaven verplicht. Ook aan boord moet een mondmasker worden gedragen.

corona-zetels-luchthaven

In de luchthaven werden waarschuwingsstickers en signalisatie aangebracht om passagiers te herinneren aan de Covid-maatregelen zoals het permanent bewaren van de verplichte fysieke afstand en het dragen van een mondmasker. In de hele luchthaven staan verdelers voor alcoholische handgel opgesteld.

Een onzichtbare maatregel is dat de ventilatie op de luchthaven sinds het begin van de viruscrisis werd aangepast volgens de jongste technische voorschriften. De lucht wordt continu vernieuwd en de luchtkwaliteit wordt regelmatig gemeten.

De toegang tot de luchrhaventerminal is beperkt tot reizigers en personeel. Mensen wegbrengen of ophalen, kan enkel buiten en op de parkings.

Volgens luchthavenbaas Arnaud Feist is 95% van de vertrekkende passagiers bij aankomst op de luchthaven in het bezit van een negatief PCR-testbewijs. Voor wie ‘last minute’ toch nog een negatief testbewijs nodig heeft, is er tegenover de vertrekhal een Test Center waar men vóór de reis nog kan langsgaan voor een PCR-test.

luchthaven_checkin

Om in te spelen op de geleidelijke toename van het aantal passagiers die de komende maanden wordt verwacht, komen er bijkomende wachtzones net buiten de luchthaventerminal.

Die kunnen worden gebruikt als het op piekmomenten druk is aan de incheckbalies. In de komende dagen worden hiervoor de tenten opgesteld. De extra wachtplaatsen zullen nog niet meteen nodig zijn, maar hiermee wil de luchthaven zich voorbereiden op hogere aantallen reizigers.

De luchthaven hoopt in juli tot 40.000 passagiers per dag te verwelkomen. Vergeleken met de actuele situatie is dat een enorm aantal, maar nog altijd nauwelijks de helft van het aantal reizigers die in juli 2019 over de vloer kwamen. Dat waren er toen dagelijks 90.000 tot 95.000.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.