Neem deel aan de tweede S.P.Q.R.-fotowedstrijd

Ook jij hebt wellicht heel wat foto’s van Rome waar je terecht fier op bent. Neem dan zeker deel aan de tweede fotowedstrijd die wordt georganiseerd door onze Facebookgroep. Hierna lees je het reglement.

fotowedstrijd-2

1. Ditmaal is het THEMA van de fotowedstrijd ‘dieren in de kunst’. Dus geen levende dieren, maar dieren in beeldhouwwerken, fonteinen, schilderijen, fresco’s, mozaïeken, …

2. Selecteer rond dat thema één van jouw foto’s die aan de volgende VOORWAARDEN beantwoordt:

– Je foto kadert in het thema “dieren in de kunst”. Op je foto moeten één of meer dieren te zien zijn: geen levende dieren, maar artistieke creaties..

– Jij hebt die foto zelf gemaakt, maar je mag zelf niet op de foto staan. Geen selfies dus.

– De foto is gemaakt in Roma Capitale of in Vaticaanstad. Kijk zo nodig op deze webpagina.

– Je mag geen tekst (elektronisch) aanbrengen op je foto, ook niet jouw naam. Als je camera het tijdstip van opname automatisch heeft aangebracht, hoef je dat niet te verwijderen.

– Je mag de foto elektronisch verbeteren, bv. helderheid, contrast en/of kleuren bijregelen, of een gedeelte van de foto bijsnijden. Maar je mag geen elementen van een andere foto toevoegen.

– Je foto mag niet omkaderd of “gevignetteerd” zijn (vignetteren is de buitenranden vervagen om het centrum te accentueren).

– Het fotobestand moet minder dan 10 MB groot zijn, omdat de spamfilter ze anders zou kunnen tegenhouden.

fotowedstrijd2

3. HOE DEELNEMEN:

– Geef je foto liefst jouw (Facebook-)naam als bestandnaam.

– Stuur ze uiterlijk op zaterdag 10 juli 2021 via mail naar hugo@spqr.be.

– Vermeld in je mail bondig waar je die foto hebt genomen (maximaal 10 tot 15 woorden), maar zonder gegevens waaruit je naam kan worden afgeleid: de foto’s worden anoniem beoordeeld.

– Zorg dat je mail minder dan 10 MB zwaar is.

– Na ontvangst bevestigen we jou binnen de 48 uur dat je foto is toegekomen. Indien je binnen die tijd nog geen reactie hebt gekregen, stuur dan een berichtje zonder foto: ofwel naar hetzelfde mailadres hugo@spqr.be ofwel via Messenger naar Romequiz.

– We gaan ervan uit dat onze vereniging S.P.Q.R. jouw foto achteraf mag gebruiken en publiceren. Als je dat niet wenst, kan je dat expliciet vermelden bij jouw inzending.

4. JURERING

– Op zondag 11 juli publiceren we alle foto’s in één bericht in de Facebook-groep, en wel in volgorde van ontvangst op het hoger vermelde mailadres.

– Alle leden van de groep zullen dan met likes kunnen aanduiden welke foto’s ze appreciëren.

– De foto’s worden anoniem gepubliceerd voor de beoordeling: ze zullen enkel een volgnummer krijgen en vergezeld zijn van de vermelding van de locatie die je ons hebt gemeld. Pas na de bekendmaking van de winnaars worden de namen van de auteurs toegevoegd.

– De Facebook-technologie reduceert automatisch de resolutie van de gepubliceerde foto’s sterk, bv. van een paar MB naar een honderdtal kB. Dat gaat vaak ten koste van de scherpte, maar daar kan niemand aan verhelpen.

5. PRIJZEN

– S.P.Q.R. schenkt aan de inzenders van de drie meest gelikete foto’s elk een boekenbon ter waarde van 25 euro bij een (naar keuze) Belgische, Nederlandse of Italiaanse boekhandel.

We kijken uit naar jullie inzendingen!

Voor alle vragen en verdere informatie kan je terecht bij hugo@spqr.be.

Aansluiten bij de Facebookgroep: hier even aanmelden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.