Twee jaar renovatiewerken aan metrolijn A in Rome

In de eerste maanden van 2022 begint de renovatie van metrolijn A (de oranje lijn, Anagnina-Battistini) in Rome. De werken zullen twee jaar duren. Reizigers moeten in die periode rekening houden met een verminderde service. Zo zal de dienstregeling reeds eindigen om 21 uur.

Het veertig jaar oude traject bereikte het einde van zijn technische levensduur en moet dringend gerenoveerd worden. De werkzaamheden aan de spoorwegbovenbouw begint in de eerste maanden van 2022 en eindigen in de loop van 2024.

De aanbesteding voor de werken werd op 16 juni gepubliceerd. De stad Rome kan gebruik maken van een lening van 425 miljoen euro die het Ministerie van Transport in 2017 gaf voor dringende onderhoudswerken aan de stedelijke metrolijnen.

metrokaart_rome

Dat geld werd door allerlei administratieve en politieke complicaties echter nooit uitgegeven, net zomin als er werken werden uitgevoerd. Het pluspunt is dat er nu geld voor de komende renovatiewerken beschikbaar is, de keerzijde van het verhaal is dat de metrolijn technisch volledig versleten is.

Metrolijn A telt 27 stations en loopt van het zuidoosten naar het noordwesten van Rome. De lijn ligt vrijwel geheel ondergronds, alleen tussen de stations Flaminio en Lepanto wordt bovengronds de Tiber gekruist.

Een aantal stations ligt erg diep waardoor meerdere trappen en roltrappen moeten worden genomen om het perron te bereiken. Andere stations liggen dan weer vlak onder de straat zodat je met slechts één of twee trappen het perron kan bereiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.