Voorstel om anti-autopaaltjes te plaatsen aan Spaanse Trappen

Nadat recent een toerist met een Maserati de Spaanse Trappen afdenderde, wordt op de gemeenteraad van Rome een voorstel ingediend om de trappenpartij te beschermen met anti-autopaaltjes, gekoppeld aan een strenger reglement.

Het is immers niet de eerste keer dat een maniak of een dronkaard met de wagen de trappen afrijdt. De historische trappenpartij raakte telkens beschadigd.

Vier jaar geleden werd een dronken chauffeur gearresteerd omdat hij met zijn Peugeot 206 van de barokke trap was gereden. De man was na een avondje uit op weg naar huis en wilde een kortere weg nemen.

In het verleden gebeurden nog soortgelijke voorvallen. Vorige week gooide een Amerikaan een elektrische step naar beneden. Ook die veroorzaakte voor 25.000 euro schade. Hoewel het streng verboden is, rijden nu en dan ook toeristen met zo’n tweewieler de Spaanse Trappen af.

spaansetrappen

Het voorstel dat aan de gemeenteraad wordt voorgelegd, krijgt de steun van zowel raadsleden uit de meerderheid als de oppositie. Ook burgers, handelaars en bewonerscomités dienden al een verzoek in om het monument beter te beschermen en ervoor te zorgen dat er in ieder geval alvast niet langer auto’s op de Spaanse Trappen geraken.

De ingreep moet wel esthetisch zijn. De anti-autopaaltjes moeten passen bij de artistieke en architecturale waarde van het monument. Jaren geleden werd al met het idee gespeeld om grote bakken met een boompje of bloemen te plaatsen, maar dat voorstel heeft het toen niet gehaald omdat men dacht dat ze niet afdoende zouden zijn om auto’s tegen te houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.