Vandaag vertrekt geen enkel passagiersvliegtuig op Brussels Airport

Pech voor wie vandaag vanuit Brussels Airport naar Rome (of elders) wilde vertrekken. De Belgische luchthaven schrapt alle vertrekkende passagiersvluchten omdat de veiligheid van de passagiers en het personeel niet langer te verzekeren is.

Er zal geen enkel passagiersvliegtuig vertrekken omdat een grote vakbondsactie een aanzienlijk deel van de luchthaven in Zaventem zal lam leggen. Behalve de bagage-afhandelaars, staakt onder meer ook het veiligheidspersoneel mee.

Eerder had Brussels Airport vertrekkende passagiers al gewaarschuwd dat vandaag wachttijden tot 8 uur of langer mochten worden verwacht aan de security screening.

luchthaven_security

In plaats van vandaag aan hun reis te beginnen, kregen passagiers het verzoek om hun vlucht te herboeken en niet te vertrekken.

Gisteren volgde de waarschuwing dat er 300 vluchten geschrapt waren, goed voor ongeveer 70 procent van het dagelijks geplande aantal.

Maar zondagavond werden dus alle vluchten die vandaag moesten vertrekken geannuleerd. Slechts acht internationale vluchten die in Zaventem een tussenstop maken zijn niet geschrapt.

Brussels Airlines, de grootste klant van de luchthaven, annuleert alle vluchten, maar TUI Fly probeert zijn passagiers toch in België te krijgen en leidt zijn toestellen af naar de regionale luchthavens van Oostende, Luik en Antwerpen.

Binnenkomende passagiersvluchten kunnen vandaag wellicht wel landen, maar annulaties zijn zeker mogelijk. Ook morgen worden wegens de afgeschafte vluchten van vandaag nog lange wachttijden verwacht op de luchthaven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.