S.P.Q.R. verwelkomt 500ste clublid

Mogen we het vandaag even over onszelf (en jullie) hebben? Nog niet zo lang geleden mochten we immers ons 500ste officiële clublid verwelkomen.

Dat hadden we nooit durven hopen toen we bijna 22 jaar geleden S.P.Q.R. in het leven riepen. Een vereniging van Italiëliefhebbers, maar die zich specifiek en vooral met Rome zou bezighouden? Dat kwam bij velen over als een behoorlijk absurd idee.

Maar al snel werd duidelijk dat Rome, in tegenstelling tot vele andere steden, alles heeft om vele mensen blijvend te fascineren en dit in de meest uiteenlopende facetten en domeinen. Het eerste werkjaar werd afgesloten met bijna dertig leden, een onverhoopt resultaat.

Lorbeerkranz Gold mit rotem Band unten

De daaropvolgende jaren bleef onze vereniging geleidelijk groeien. Voortdurend werden nieuwe activiteiten georganiseerd, met als jaarlijkse hoogtepunt de gratis receptie op 21 april, de officiële stichtings- en feestdag van Rome, die al snel zeer populair zou worden.

Een paar jaar nadien werd de Romulusprijs in het leven geroepen, die voortaan eveneens op 21 april zou worden uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich het voorbije jaar verdienstelijk maakte om Rome te promoten of door de stad op een positieve manier in de kijker te zetten.

Er kwam al snel een eerste website die in de loop der jaren eveneens zou worden uitgebouwd, vernieuwd en verfijnd. Een populair bindmiddel bleek de vrijwel dagelijkse nieuwsbrief te zijn, waarbij de clubleden zowat elke weekdag een berichtje over Rome in hun mailbox krijgen.

Inmiddels werden sinds de start van onze vereniging al meer dan 6.000 nieuwsbrieven verstuurd en, om je meteen gerust te stellen, de inspiratie is nog lang niet op. Rome blijft immers voortdurend verbazen met allerlei nieuwigheden, bijzondere ontdekkingen, mooie tentoonstellingen en vele andere dingen.

Maar we staan niet stil. Een paar jaar geleden werd een eigen Facebookgroep opgericht, andermaal een nieuwe bron van allerlei nieuwsjes en vooral ook een platform waarop reacties en vragen kunnen worden gepost. Op relatief korte tijd werd de kaap van meer dan duizend volgers gerond.

Op het gepaste moment, vermoedelijk tijdens onze komende receptie op 21 april 2023, gaan we ons 500ste clublid even in de kijker zetten. Wie het is houden we nog even geheim, dat blijft een verrassing, ook voor hem of haar. Een spannend momentje om naar uit te kijken.

eerste_activiteit_spqr

Onze eerste activiteit, meer dan twintig jaar geleden:
een lezing over Italiaanse wijn, gevolgd door een degustatie.
Dat zal wel geen toeval geweest zijn!

In ieder geval hopen we jullie binnenkort te verwelkomen op onze eerstkomende activiteiten die reeds zijn vastgelegd:

  • 30 november: Muzikale citytrip naar Rome
  • 4 december: Begeleid bezoek aan de afdeling Rome van het MKG
  • 17 januari: Leuke Italiaanse verhalen bij elk glas wijn
  • 21 april: jaarlijkse receptie voor leden en genodigden
  • 3 mei: Lobbying in het Laat-Romeinse Rijk

Clubleden krijgen steeds een persoonlijke uitnodiging voor elke activiteit.

De activiteiten zijn ook te raadplegen op deze pagina die regelmatig wordt aangevuld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.