Zestiende filmfestival van Rome vindt plaats van 14 tot 24 oktober

Het Festa del Cinema di Roma zal dit jaar plaatsvinden van 14 tot 24 oktober in het Parco della Musica en op diverse andere locaties in de stad. Het volledige programma wordt op 6 oktober bekendgemaakt.

Nu al is geweten dat de regisseurs Quentin Tarantino en Tim Burton beiden een Lifetime Achievement Award zullen ontvangen. Er komt ook een retrospectieve met het werk van de Amerikaanse regisseur Arthur Penn.

filmfestival-rome

Tim Burton, bekend van films zoals Edward Scissorhands, Planet of the Apes, Sleepy Hollow, Batman, Big Fish, Mars Attacks! en vele anderen, verklaarde in een reactie dat Federico Fellini, Mario Bava en Dario Argento belangrijke inspiratiebronnen in zijn leven zijn geweest.

Het in ontvangst nemen van deze prijs in Rome, een plek waar ik van hou, een stad waar je je de hoofdpersoon van je eigen film voelt, is heel spannend voor mij, zei Burton.

Quintin Tarantino, de regisseur van onder meer Pulp Fiction, Jackie Brown, Reservoir Dogs, The Hatefull Eight, Kill Bill, Django Unchained en Inglourious Bastards, noemde het een grote eer om de prijs in Rome te ontvangen.

In een bepaalde periode van mijn leven maakte ik kennis met de Italiaanse film. Later heb ik de beste jaren van mijn carrière besteed aan het maken van mijn eigen versie van deze films, aldus Tarantino.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.