Wie trouwt in Rome krijgt 2.000 euro huwelijkskosten terugbetaald

De toeristische en evenementensector in Italië kreunt onder de zware economische en financiële gevolgen van de viruscrisis.

Om de druk op de sector wat te verlichten, geeft de regio Lazio tot eind dit jaar 2.000 euro aan wie in Rome of in de regio trouwt. Het initiatief Nel Lazio con amore staat open voor zowel Italiaanse als buitenlandse koppels.

De huwelijkssector is maar één van de velen in Italië die de voorbije twee jaar hun omzet naar beneden zagen donderen. Sinds het begin van de pandemie, dus de voorbije twee jaar, zijn in de regio Lazio ongeveer 9.000 koppels getrouwd. Alleen al in 2019 waren er dat nog meer dan 15.000.

huwelijk (1)

Het regiobestuur heeft 10 miljoen euro gereserveerd voor Nel Lazio con amore. Deze investering gebeurt ook met het oog op de promotie van het streektoerisme.

Gasten die zich tijdens een huwelijk verbazen over het enorme culturele erfgoed en de vele prachtige locaties in Rome en de omgeving, keren later misschien nog weleens terug, zo wordt gehoopt.

huwelijk (4)

De regio geeft hiermee steun aan bedrijven uit de bruiloftsketen die bijzonder getroffen zijn door de crisis, zoals reisbureaus, restaurants en cateraars, fotografen, weddingplanners, evenementenbedrijven, verkopers van huwelijkskleding, bloemisten, enz.

Italiaanse of buitenlandse koppels die tussen 1 januari en 31 december 2022 in Lazio huwen, kunnen een verzoek indienen. Als aan de voorwaarden wordt voldaan, krijgen ze een terugbetaling van 2.000 euro van de kosten die besteed zijn aan trouwfaciliteiten in de regio.

huwelijk (2)

Je mag maximaal vijf onkostennota’s indienen en dit tot 31 januari 2023 of totdat het fonds opraakt.

Kosten die onder meer in aanmerking komen zijn bijvoorbeeld trouwkleding, catering of restaurantdiensten (maximaal 700 euro), bloemstukken, limousineverhuur, weddingplanners, fotografen of filmmakers, trouwringen, de huwelijksreis (maximaal 700 euro), persoonlijke diensten zoals een kapper, enz.

Het moet uiteraard gaan om lokale aankopen of diensten. Online aankopen zijn niet geldig. De uitgaven moeten gebeurd zijn tussen 14 december 2021 en 31 januari 2023.

huwelijk (5)

De aankopen moeten ook traceerbaar zijn, dus elektronisch betaald of via een bankoverschrijving. Wie de premie aanvraagt moet de nodige facturen, kwitanties of boekhoudkundige documenten toevoegen en specifiëren waarvoor de uitgaven hebben gediend.

Lazio biedt een rijke verscheidenheid aan locaties om uit te kiezen. Zo kan een huwelijk natuurlijk plaatsvinden in de onweerstaanbare stad Rome, maar evengoed op een heuveltop van één van de vele middeleeuwse stadjes in de omgeving, in een nationaal park of op een strand.

Bij eventuele problemen bij het uploaden van gegevens en documenten kan je terecht bij LAZIOcrea SpA via e-mail:

asstecnellazioconamore@laziocrea.it

Vragen over de inhoud en voorwaarden van Nel Lazio con amore kunnen gestuurd worden naar:

chiarimentinellazioconamore@laziocrea.it

https://www.regione.lazio.it/nellazioconamore

huwelijk (6)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.