Modeshow met dans en filmfragmenten op de Via Veneto

Op de Via Vittorio Veneto in Rome wordt vandaag 28 juli van 21 tot 23 uur Roma è di moda georganiseerd, een grootschalige modeshow die het beste toont van de hedendaagse Italiaanse mode-ontwerpers. De straat is tijdelijk afgesloten voor auto- en busverkeer.

De modeshow toont ontwerpen van Alessandro Consiglio, Federico Firoldi, Francesca Liberatore, Lineapiù Italia en Guillermo Mariotto.

Het evenement wordt gepresenteerd door Pino Strabioli en Ema Stokholma en krijgt medewerking van internationale fotomodellen.

De actrices Nancy Brilli en Paola Minaccioni imiteren fragmenten uit films die verband houden met Federico Fellini, Ennio Flaiano en Anna Magnani.

Roma_moda

Afwisselend worden optredens gegeven door dansers van het Teatro dell’Opera di Roma treden op tegen een achtergrond van filmbeelden uit de jaren ’60, een periode die wereldwijd bekend raakte als het Dolce Vita-tijdperk en waarin de Via Veneto vaak een rol speelde.

Ook aanwezig is Rino Barillari, de beroemde Romeinse fotograaf die in Rome bekend is als de koning van de paparazzi en die model stond voor verschillende generaties vakgenoten.

Enkele dagen geleden werd op de Via Veneto nog een openluchtvoorstelling van Roman Holiday georganiseerd, de beroemde film uit 1953 van William Wyler, met in de hoofdrollen Audrey Hepburn en Gregory Peck.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.