Luchthaven Fiumicino opnieuw uitgeroepen als beste luchthaven van Europa

De luchthaven Leonardo da Vinci, beter bekend als Fiumicino Rome, is voor de vierde keer in de voorbije vijf jaar uitgeroepen tot beste Europese luchthaven.

De onderscheiding wordt uitgereikt door de Airports Council International (ACI). Fiumicino kreeg ze in de categorie ‘Hubs met meer dan 40 miljoen passagiers’.

We werken systematisch aan de luchthaven van de toekomst met meer gebruik van technologie, maximale efficiëntie in relatie tot het milieu, meer betrouwbaarheid en infrastructurele en operationele veerkracht, maximale veiligheid en veel comfort en diensten met toegevoegde waarde voor onze passagiers, zei Marco Troncone, de CEO van Aeroporti di Roma (AdR) in een reactie.

fiumicino_best_airport2022

Recent werd op de Romeinse luchthaven nog een grote en moderne nieuwe vertrekhal geopend. Die zal volgens Troncone een cruciale rol vervullen om het Romeinse en Italiaanse luchtvaartverkeer op Europees topniveau te laten meespelen.

Eerder dit jaar werd ook een plan voorgesteld om de luchthaven via het snelspoornet rechtstreeks te verbinden met enkele grote Italiaanse steden.

Eén reactie to “Luchthaven Fiumicino opnieuw uitgeroepen als beste luchthaven van Europa”

 1. Hans in Rome Says:

  Ik ben het hier absoluut niet mee eens. Ik vond het vroeger altijd een klein, charmant vliegveldje. Prettige aankomst op gate B13 en een eerste caffè bij de Mercedesbar. Selfie voor het thuisvolk dat je veilig was aangekomen.
  Nu moet je eerst kilometers lopen voor je wat tegenkomt en word je even later in een commerciële fuik gezogen, waar menig pompstation met winkel nog jaloers op zou zijn. Het zicht op Bagagli en Uscita is vrijwel helemaal verdwenen tussen de bergen parfum, chocolade en drank.
  De centrale wachtruimte is een kale, ongezellige hal, waar je niet langer dan nodig is wil verblijven. De betaalbare eetruimtes voor vertrek met lekkere pasta, salades en McDonald’s zijn vervangen door vreselijke en dure gelegenheden met slechte service.
  Nee, ik begrijp helemaal niet wie ze hebben moeten omkopen om deze titel te verkrijgen. Ik verlang sterk terug naar het Fiumicino van weleer, toen reizen nog leuk was. Want ook Schiphol is niet meer wat het geweest was.
  Volgende keer ga ik lopen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.